Βότανα και μαγειρική



Βότανα στην κουζίνα
 
Η προσθήκη του καταλλήλου βοτάνου στην μαγειρική μπορεί να κάνει πιο γευστικό και πιο ελκυστικό κάποιο φαγητού γεύση, όμως είναι ζήτημα προσωπικής προτίμησης και υπάρχει το περιθώριο των ιδιαίτερων επιλογών  και πειραματισμών. Μόνοι μας μπορούμε  να κανονίσουμε τη σωστή ποσότητα , καθώς και ποιο βότανο χρειάζεται το κάθε φαγητό. Κάποιες προτάσεις είναι οι παρακάτω:

·        Άνηθος :με σουπες,σαλατες,σαλτσες,κιμαδες,πουλερικα,ψαρια,τουρσια,τυρια,ομελετες,οσπρια,πιτες,ψωμια.
·        Βασιλικός:  με λαχανικα,σουπες,σαλατες,αυγα,θαλασσινα,κρεατα,κεφτεδες,ζυμαρικα,ψωμια,φρουτα.
·        Δάφνη: με ψητά ,τυριά, φρούτα ,κρέατα, ψάρια, ρεβίθια, φακές, κρέμες, φρουτοσαλάτες.
·        Δεντρολίβανο: με κρέατα, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, ομελέτες, σούπες, λαχανικά, φρουτοσαλάτες, σάλτσες, ψωμιά.
·        Θυμάρι: με σούπες, μαγειρευτά, ψητά, σάλτσες, σαλάτες, πίτες, ψωμιά.
·        Μαϊντανός: με…όλα! Κρέατα , ψάρια, σούπες, σάλτσες, σαλάτες, ομελέτες, όσπρια.
·        Ρίγανη: με λαχανικά, σάλτσες σούπες, κρέας ψάρι, πουλερικά, όσπρια, ζυμαρικά.
·        Λουίζα: με σούπες, σαλάτες, κρέατα, ψάρια, φρούτα, γλυκά, ποτά.
·        Λεβάντα: με σαλάτες, κρέατα ,τυριά, φρούτα, γλυκά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου